vanuit verbondenheid iets moois maken
Gebeurtenis

Een warm etentje voor alleenstaande moeders

Een warm etentje

Etentje voor alleenstaande moeders…

IMG_3667Wat was het leuk om deze groep vrouwen een schilderijtje te mogen geven!

Elke maand wordt er in het Kernhuis in Ede een diner verzorgd voor een groep alleenstaande moeders en hun kinderen. Moeders krijgen een drie gangen diner, en de kinderen worden verwend met wat lekkers. Voor hen zijn er kinderwerkers die leuke dingen met ze doen en hun ook een echt avondje uit bezorgen. Zelf ben ik betrokken als gastvrouw. Ik eet mee, zit bij de vrouwen aan tafel en we luisteren naar elkaar.

Het was een bijzondere avond! Het begon allemaal doordat ik werd geraakt door hun getuigenis over hun kracht en leven voor je kind op een eerdere avond. Een diep en intens gevoel kwam naar boven in de weken erna, het raakte aan mijn eigen verhaal. Met dit diepe gevoel ben ik aan de slag gegaan, ik kreeg een creatieve boost wat tot uiting kwam in de schilderijtjes. Het was letterlijk aan de slag gaan met mijn eigen gevoel. Vervolgens heb ik dat terug gegeven door die schilderijtjes aan de vrouwen te geven. En daardoor kwam er bij de vrouwen ook weer gevoel naar boven, wat ze durfden te delen in alle openheid. Het zorgde voor een vertrouwde sfeer, waarin iedereen aan elkaar gelijk was. We waren een groep vrouwen bij elkaar, allemaal moeder, allemaal vrouw, allemaal kwetsbaar.

Ik hoop dat we vanuit deze sfeer verder mogen gaan met elkaar! Dat we kunnen blijven delen, zodat we elkaar bemoedigen en opbouwen. Dat is voor mij echt Liefde.

 

Geef een reactie